وزیر نیرو از آغاز سیاستی جدید برای عبور از بحران برق و حمایت بیسابقه از صنایع خبر داد: وزارت نیرو آمادگی کامل دارد برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی احداثشده توسط صنایع را با بالاترین قیمت خریداری کند.
عباس علیآبادی در نشست مشترک با وزیر صنعت گفت: اتصال این نیروگاهها به شبکه سراسری تسهیل شده و مجوز صادرات برق آنها نیز صادر میشود. به گفته او، صنایع همچنین میتوانند با اجرای طرحهای بهینهسازی، گواهی صرفهجویی دریافت کرده و در مقابل، برق از وزارت نیرو تحویل بگیرند.
او با اشاره به گرمای زودرس، کاهش ظرفیت نیروگاههای برقآبی و افزایش مصرف، از ناترازی جدی در شبکه برق کشور خبر داد و گفت: تأمین پایدار برق صنایع، بهویژه صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنعت کشور را شامل میشوند، در اولویت وزارت نیروست.
وزیر نیرو خواستار حرکت جدی صنایع بزرگ به سمت استانداردسازی و کاهش شدت مصرف انرژی شد تا مسیر توسعه صنعتی کشور در میانه بحران منابع، حفظ شود.
در این راستا حمید رضا صالحی نایب رئیس انرژی اتاق بازرگانی در گفتگو با«هدف و اقتصاد» اظهار داشت: با توجه به احداث نیروگاه های حرارتی که صنایع سرمایه گذاری کردند اما نتوانستند از تولید خود برای مصارفشان استفاده کنند در زمینه نیروگاه خورشیدی نیز به نظر می رسد به همان منوال خواهد بود و تنها تضمین این است که برق تولید شده به تابلو سبز بورس فروخته شود .
وی افزود: در تابلو سبز بورس انرژی ،قطعا درامد خوبی برای سرمایه گذاری انجام گرفته وجود دارد و می تواند مطمئن تر از هر چیزی باشد و قطعا این درست است که برق روی شبکه خواهد رفت اما طبق قانون خریدار از بورس و تابلو سبز خریداری میکند .
به گفته صالحی، اینجا به دلیل اینکه برق قطعا از قبل توسط افراد دیگر خریداری شده است وزارت نیرو دخالتی ندارد اما زمانی که دولت میگوید برق را خودم میخرم و به صورت تهاتری عمل کند قضیه متفاوت است .
وی افزود: راه دیگراین است که وزارت نیرو تعهد نامه هایی را امضا کند که اگر به تعهداتش عمل نکند شامل جریمه های سنگین شده تا نتوانند برق را قطع کنند.
صالحی ادامه داد: در نهایت می توان گفت موضوع مهم در پیشنهاد تاسیس نیروگاه انرژی تجدید پذیر این است که در اشل های بزرگ 100 تا 200 مگاوات صنایعی که نیاز به برق دارند را تشویق کنیم تا در بورس انرژی برق بخرند که با این اقدام کمک می شود تا بورس انرژی عمق زیادی پیدا کند و بتواند برق را با قیمت مناسب و رقابتی بفروشند و هرچه قیمت برق جذاب تر باشد سرمایه گذاری در صنعت برق بیشتر خواهد شد وبه نظر می رسد با تشویق صنایع به احداث نیروگاه و تولید برق، بورس انرژی ناکارامد و ضعیف می شود و درخواست ها در بورس از بین خواهد رفت که ما نیاز به ظرفیت بورس و انرژی و تابلو سبز داریم.
وی خاطر نشان کرد: تابلو سبز گزینه مناسبی است و قیمت آن با قیمت ارز در نوسان است چراکه بیشتر خریداران صنایعی هستند که صادرات محورند و برای پروژه ها و صنایع بزرگ باید اجازه داد تا سرمایه گذاران بزرگ نیز سرمایه گذاری کنند و نیروگاه احداث کنند و برق را به صنایع بفروشند نه اینکه صنایع نیروگاه احداث کنند و عمق بازار بورس باید بیشتر وحجم معاملات نیز بیشتر شود تا قیمت ها پایین نیاید و از جذابیت نیافتد که در حال حاضر قیمت ها بین 5 تا 7 سنت است اما در سال جدید اگر تقاضا کم شود و عرضه کننده زیاد شود قطعا قیمت پایین تر خواهد آمد.