هدف پرس گزارش می دهد؛
به گفته یکی از کارشناسان مسکن، همه منتظرند مسکن هر سال گران شود و با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد، به خصوص تورم دلار، مالکان امیدوارند ملک خود را گرانتر بفروشند. کارشناسان معتقدند بازارهای موازی در ماههای گذشته با تغییرات قیمتی زیادی مواجه بودند و بعید نیست که این بازارها بر روی قیمت مسکن تاثیر بگذارند. به خصوص اینکه بازار مسکن معمولاً در پایان سال به طور سنتی افزایش قیمت دارد.
هوشنگ فروغمند اعرابی کارشناس حوزه مسکن گفت: انتظارات تورمی در گران شدن مسکن موثر است. همه منتظرند که مسکن هر سال گران شود و با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد، به خصوص تورم دلار مالکان امیدوارند ملک خود را گرانتر بفروشند. بازار در رکود قرارداد و تعداد معاملات بسیار کم است. پایین بودن معاملات نشانگر این است وضعیت بازار مسکن اصلاً وضعیت خوبی نیست و تا زمانی که اصول تغییر نکند، شاهد تداوم چنین وضعیتی خواهیم بود. بدین معنا که هر سال قیمت مسکن افزایش پیدا میکند و هیچ راهکاری هم ظاهرا برایش وجود ندارد.
ناصر ذاکری کارشناس مسکن در گفتگو با «هدف و اقتصاد» گفت: سرمایهگذاری برای خرید مسکن و سرمایهگذاری بر روی خرید دلار، دو حوزه رقیب و در کنار هم هستند. افراد دارای نقدینگی، میتوانند در بازار دلار یا در بازار مسکن سرمایهگذاری کنند. افزایش قیمت دلار به این معناست که سرمایهگذاران از بازار مسکن بیرون رفته و وارد بازار دلار شدهاند. اقتصاد ایران دلاریزه شده است. این حرف به این معناست که هر اتفاقی که در بازار ارز رخ دهد، بر همه حوزههای اقتصادی تاثیر میگذارد. این حوزهها در بازار مسکن شامل تعیین قیمت مصالح ساختمانی، پیش بینی آینده تورم و در نتیجه افزایش هزینههای استخدام کارگر و غیره هستند. پس انتظار میرود با بالا رفتن قیمت ارز یک اثر تورمی در تمام حوزهها دیده شود.
وی در ادامه گفت: بازار مسکن بسیار سیال و پرتحرک شده است. در حال حاضر این بازار بیشتر از آنکه به عنوان یک بازار برای کالای ضروری در نظر گرفته شود، به فرصتی برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. هر بازار که موقعیت غنیتر و ظرفیت بالاتر برای سرمایهگذاری داشته باشد، به همان میزان با شاخصهای اصلی بازار آزاد مثل نرخ ارز، ارتباط مستقیم پیدا میکند.
ذاکری افزایش نرخ ارز را در قیمت مسکن موثر خواند و گفت: انتظار اولیه این است که با افزایش نرخ ارز، با یک وقفه کوتاه یا یک تاخیر مختصر، قیمت در بازار مسکن نیز باید افزایش پیدا کند. تنها در صورتی بازار مسکن از بازار ارز پیروی نمیکند که دولت سیاست خاصی را در حوزه مسکن پیاده کند. در این صورت باید تاثیر آن سیاست خاص را در حوزه مسکن سنجید. در آن زمان هم این کار سبب میشود تاثیر افزایش قیمت ارز بر روی قیمت مسکن کمی بیشتر طول بکشد.
وی در ادامه افزود: ارتباط میان قیمت مسکن و ارز بسیار روشن است اما ارتباط میان قیمت اجاره و نرخ ارز به این اندازه واضح نیست. زمانی که قیمت مسکن بالا میرود، به طور طبیعی انتظارات تورمی مالکان آن نیز افزایش پیدا میکند. در نتیجه مالکان تلاش میکنند متناسب با افزایش قیمت مسکن، اجاره را بالا ببرند. بازار اجاره مسکن در مقایسه با بازار خرید قدرت بازی کمتری دارد. در بازار خرید، افراد میتوانند به نیت سرمایهگذاری وارد شوند در نتیجه پول زیادی وارد بازار میشود. اما در بازار اجاره، مصرف کننده جزء به دنبال خانه میگردد. از طرف دیگر دولت نیز با قوانین اجاره بر روی این بازار نظارت سنگینتری دارد.
اگرچه بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به قیمت دلار، قیمت مسکن نیز تا پایان سال به احتمال زیاد افزایش پیدا خواهد کرد، اما بعضی از کارشناسان با این عقیده مخالفند. مجید گودرزی کارشناس مسکن معتقد است: سرمایهگذاران از بیمه قفل سرمایه در بازار مسکن سرمایهگذاری نمیکنند. بازارهای موازی مانند بورس، بازار ارزهای دیجیتال و بازار دلار، جذابیت بیشتری به نسبت بازار مسکن دارند. سرکوب دستمزدها و قیمت گذاری نا ثواب نیز باعث شده است بازار مسکن برای سرمایهگذاری و مصرف قفل شود. عموم دستمزدها به زیر خط فقر رفتند و امکان پسانداز چنین حقوقهایی برای خرید مسکن محال است.
زمستان سختی مسکن در راه است
هدف پرس گزارش می دهد؛ به گفته یکی از کارشناسان مسکن، همه منتظرند مسکن هر سال گران شود و با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد، به خصوص تورم دلار، مالکان امیدوارند ملک خود را گرانتر بفروشند. کارشناسان معتقدند بازارهای موازی در ماههای گذشته با تغییرات قیمتی زیادی مواجه بودند و بعید نیست […]
لینک کوتاه : http://hadafpress.ir/?p=6671
- ارسال توسط : محمدرضا سعیدی
- 1 بازدید
- بدون دیدگاه